Wellbutrin XL SGK karşılıyor mu? – 2024

Wellbutrin XL, etkin maddesi “Bupropiyon Hidroklorür” olan ve depresyon tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Beyinde bulunan ve duygudurumu düzene soktuğu bilinen noradrenalin ve dopamin isimli kimyasal maddelerle etkileşime girerek çalışan antidepresan, yavaş salımlı film kaplı tabletler hâlinde piyasaya sürülmektedir. Bu içeriğimizde, ilacın SGK tarafından karşılanma durumuyla birlikte temel özelliklerini ve satış fiyatını aktarıyor olacağız.

Wellbutrin XL nedir?

Wellbutrin XL, 150 mg ve 300 mg’lik dozlarda uygulanan bir antidepresandır. Orta veya ağır depresif bozukluk tedavisinde kullanılan ilaç, yalnızca uzman bir psikiyatri hekiminin kontrolünde kullanılmalıdır. Aç veya tok karnına alınabiliyor olması itibarıyla kolay bir kullanıma sahip olan ilacın düzenli ve amacına uygun olarak kullanılıyor olması gerekmektedir.

Wellbutrin XL

Not: İlaçla aynı etkin maddeye (bupropiyon) sahip olan Zyban sigara bırakma tedavisi için kullanılabiliyor olsa da Wellbutrin XL bu tedavide endike değildir. Bu nedenle sadece uzman hekim tarafından reçete edildiğinde kullanılmalıdır.

Wellbutrin XL SGK ödüyor mu?

Wellbutrin XL bedelleri yalnızca orta veya ağır depresif bozukluk tedavisinde, psikiyatri uzman hekimleri tarafından veya psikiyatri uzman hekimlerince düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilmesi halinde bedelleri SGK tarafından karşılanır. (Madde 4.2.2/1) Bu nedenle, ilacınızı bir psikiyatri uzmanının talimatı ve yönlendirmeleri doğrultusunda kullanıyor olmanız gerekmektedir

Eşdeğer ilaçlar nelerdir?

Bupropiyon hidroklorür etkin maddesine sahip olan ve Wellbutrin ile aynı tedavi planında kullanılabilen tek ilaç Buprapan Uzatılmış Salımlı Tablet olarak karşımıza çıkmaktadır. İlaç tedariğinde sorun yaşandığında, eşdeğeri kullanılabilir.

Not: Mayıs 2024’teki piyasa durumu itibarıyla Buprapan’ı temin etmeniz mümkün olmayabilir. Bu noktada, doktorunuza veya eczanecinize danışmanız önem arz etmektedir

Wellbutrin XL reçetesiz alınabilir mi?

İlaç, yalnızca uzman bir psikiyatri hekiminin düzenlemiş olduğu reçete kapsamında alınabilir.

Wellbutrin XL fiyatı nedir?

İlacın 2024 yılı itibarıyla güncel fiyatı, 213,49 TL‘dir. Bu bedel yalnızca uzman hekimin orta veya ağır depresif bozukluk teşhisi üzerine karşılanır.

İlaçlar ve tıp dünyası hakkında daha fazla bilgi almak için sağlık kategorimizi inceleyebilirsiniz. İlaçlarla ilgili daha fazla bilgi almak için Türk Eczacılar Birliği‘ne başvurabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir